Muziektherapie

Jongeren en volwassenen

Muziektherapie is een vorm van psychotherapie waarbij muzikale improvisatie centraal staat. Je hoeft geen muzikale voorkennis te hebben om hier baat bij te hebben. Muziek is een zeer natuurlijk fenomeen en kan spreken waar woorden tekort schieten.  

In 2011 startte ik na mijn studies aan het Lemmensinstituut als muziektherapeut in Kliniek Sint-Jozef Pittem, centrum voor psychiatrie en psychotherapie. Tot op heden werk ik daar met jongeren en volwassenen met diverse problematieken. In 2020 werkte ik het postgraduaat Austin Vocal Psychotherapy af, waardoor adem en stem een centrale plaats in de therapie kunnen krijgen.

Ondertussen ben ik ook een ambulante praktijk gestart. Ik bied individuele muziektherapie aan voor jongeren en volwassenen die ergens op hun pad moeilijkheden of spanning ondervinden. Iedereen kent lastige periodes in zijn leven. Soms kan het helpend zijn om iemand onder de arm te nemen die deze last kan helpen dragen of verwerken.

Sowieso starten we steeds met een kennismakingsgesprek. Daarin krijg je wat uitleg over de mogelijkheden van individuele muziektherapie, kun je vragen stellen en even aftasten. Daarna kan een reeks sessies opgestart worden, gewoonlijk één keer per week, maar ook die frequentie kan aangepast worden naargelang uw vragen en noden.

Je mag me bellen voor een afspraak: 0494 20 57 24.


Meer info over muziektherapie vind je op https://www.bmtvzw.be. 

Meer info over mijn curriculum lees je op https://be.linkedin.com/in/nele-fiers-08248190.

Maak een gratis website.